Chinese Kruiden

Wat is Chinese Kruidengeneeskund?

De Chinese Kruidengeneeskunde is al ruim 5000 jaar een van de vijf onderdelen van Chinese Geneeswijzen. Volgens de Chinese traditie ontdekte Shen Nong. De ‘Goddelijke Boer’ de medicinale eigenschappen van de kruiden. De bassisttheorieën zijn echter toegeschreven aan zijn tijdgenoot; de Gele Keizer, Huang Di en werden opgetekend in Chinese klassiek werk: ‘Huang Di Nei Jing Su Wen’. De ervaring door eeuwenlang gebruik.

De Chinese Kruidengeneeskunde is niet alleen in staat de klachten te verlichten of ziekten te genezen, maar werkt ook vaak preventief door het vergroten van de eigen weerstand. De specifieke, individuele behandeling van de Total mens in samenhang met zijn omgeving maakt dat diens erfelijke bagage, achtergronden en huidige levensomstandigheden meespelen in de diagnose en de behandeling van ziekten en aandoeningen. De samenstelling van de voorgeschreven kruiden formule is toegesneden op uw persoonlijk omstandigheden en klacht(-en)

Er wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke, toegestane, substanties uit de plantenwereld en het dierenrijk. Zowel de Europese als de Amerikaanse Food and Drug Administration controleren de kwaliteit, houdbaarheid en eventuele vervuiling.

Bereiding en toepassing van de Chinese Kruiden

Traditioneel wordt van de ruwe kruiden een afkooksel (decoctie) getrokken. De toediening van het afkooksel wordt meestal gespreid over meerdere doses per dag. Door zijn minder praktische eigenschappen, de niet zo aangename smaak en geur wordt er in het Westen eerder gebruik gemaakt van geconcentreerde granulaten al dan niet in tabletvorm of capsule. Ook andere gebruiksvormen zoals pleisters, zalven, siropen, externe applicaties en hydrofiel concentraten komen voor maar worden minder vaak gebruikt.

De kruiden worden ingedeeld en toegepast op hun specifieke eigenschappen en hun werking op het lichaam. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt er tevens gekeken naar de temperatuur, smaak, richting van de werking en de werking en de organen waarop ze inwerken.

Een kruid bijvoorbeeld als Gui Zhi (kaneeltwijg) heeft een scherpe zoete smaak, werkt verwarmend en kan bijvoorbeeld ingezet worden bij koude.

De behandeling

Een eerste afspraak bij de therapeut, gespecialiseerd in Chinese Kruiden, duurt ongeveer een uur.

In dit gesprek zal u ondermeer worden gevraagd naar eet-, drink-, leefgewoonten, slapatroon, energieniveau, de ontlasting, ev. Menstruatiecyclus, erfelijke achtergrond, werkomstandigheden en alle overige bijzonderheden in het belang van de behandeling.

Uw beiden polsen zullen op diverse niveaus worden gevoeld, uw tong bekeken evenals andere uiterlijk kenmerken zoals teint, oogwit, kleur van de lippen, glans van de huid, het haar en de nagels. Uw totale lichaamshouding en uw motoriek.

Vervolgbehandeling

Na de diagnose zal de therapeut met u bespreken in hoeverre hij/zij u kan behandelen. Welke doelen haalbaar zijn in hoeveel tijd en in hoeverre u zelf mee kunt werken aan genezing of verbetering (andere eetwijzen, bewegen etc.)

De vervolgbehandeling zelf zal 20-30 minuten in beslag nemen.

Een kruidenformule zal worden samengesteld. Deze is specifiek gericht op het behandelen van de oorzaak van uw klachten.

De therapeut kan, indien hij/zij hierin is geschoold, gebruik maken van de andere Chinese geneeswijzen: Acupunctuur, Shiatsu, Tuina, Tai Chi, Qi Gong en/of voedingsleer.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PRAKTIJK PO CHAI TONG

Valkenburgerstraat 200,      1011 NC Amsterdam

Tel: 020-4284956                     Fax: 020-4284957

Email: pochaitong@gmail.com   Web: www.pochaitong.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De navolgende advertentie is niet van Praktijk Po Chai Tong, maar een advertentie via Google AdWords van iemand anders(Normaal gesproken, is reclame niet nodig voor een goede praktijk): 

Maak jouw eigen website met JouwWeb